Prešporsko- oblastný Heuriger

Posvätenec – Prešporsko- oblastný  hojriger – naše “Beaujolais nouveau”
Začiatok výčapu mladého vína pod viechou (veniec v. listov)- tradičný názov v našej lokalite BUSCHENSCHANK
Náš tradičný hojriger (Heuriger) vznikal celé storočia rok po roku z vyzretého hrozna tradičných sort Hornej panónie (muškáty, tramíny, silvány, veltlíny, rizlingy). Presladený mušt sa menil na polosladko alkoholický Burčák a cez kyselinkovo alkoholický rampáš na hojriger. Mladý surový kalný mok dávajúci Wincúrovi veľké sľuby sa posvätil 11.novembra na Martina.

Autor: P. Salner - kniha: Taká bola Bratislava

Autor: P. Salner - kniha: Taká bola Bratislava

Hojriger – posvätenec (rakúsky Heuriger) svoju púť od narodenia po prerod na staré víno (Altwein) skončil presne po roku. Narodením nového mladého vínka sa všetkým “Weinkosterom” vždy od znova otvorí sezóna ďalšieho neopakovateľného ročníka božského moku pod našimi vinicami.

Autor: Profesor vín, Doktor vinohradov Fedor Malík - Dobré víno

Autor: Profesor vín, Doktor vinohradov Fedor Malík - Dobré víno

Komentáre sú uzavreté.